Spodaj smo zbrali nekaj odgovorov na pogosta vprašanja o sestavinah in izdelkih. Smo odgovorili tudi na vašega? Če nismo, bomo veseli klica na 070/849-421 (vsak delovnik med 9. in 18. uro) ali sporočila na zivjo@missalice.si. Informacije glede dostave, plačil in vračil pa najdete tukaj.

Izdelki Miss alice so primerni za vse, ki jim ni vseeno kaj dajejo na svojo kožo. Primerni so za vsak tip kože. HELLO, SKIN! young je nekoliko prilagojena mlajši koži, HELLO, SKIN! mature pa zrelejši koži. Ker so izdelki naravni in koži prijazni, se vsak izdelek pravzaprav dobro obnese na vsaki koži.

Izdelki ne vsebujejo nobenih sestavin, ki so znane kot potencialni agresivni dražilci. Prav tako so brez parabenov in drugih sestavin, ki nekaterim ne ustrezajo. Tudi tiste uporabnice Miss Alice, ki imajo bolj občutljivo kožo, pritrjujejo, da z izdelki nimajo nobenih težav. Seveda pa je vsaka koža drugačna, zato v primeru, da imate izjemno občutljivo kožo ali kožne bolezni, vseeno svetujemo, da izdelek najprej preizkusite na manjši površini kože.

Ne, Fresh&Safe deodorant je brez sestavin, ki preprečujejo potenje. Vsebuje le sestavine, ki preprečujejo in zavirajo razvoj bakterij, kar je pri deodorantu nujno, če želimo, da je učinkovit. Tako deodorant Fresh&Safe ne zapira por, obenem pa preprečuje neprijetne vonjave in ohranja svežino.

Izdelki Miss Alice so testirani na Švedskem in imajo pripravljeno varnostno dokumentacijo v skladu s predpisi Evropske unije. Vsi izdelki so prijavljeni v seznam kozmetičnih izdelkov EU in imajo dovoljenje za prodajo.

Vonj je vedno stvar osebnih preferenc, a nam se zdijo čudoviti! Izbrali smo vonje, ki se skladajo z namenom izdelkov, pri čemer se izogibamo uporabi sintetičnih, močnih vonjav. Čeprav smo jih uporabnice kozmetike navajene, je Miss Alice malo drugačna. Vonj izdelkov je vonj naravnih sestavin in eteričnih olj, v Hello Skin Young Vanilla je uporabljena tudi čudovita aroma vanilije, v deodorantih Fresh&Safe pa parfumska mešanica.

Maska Happy Violet je v embalaži brez vode. Zaradi tega je lahko brez konzervansa, ki je pri izdelkih z vodo nujen (brez tega ne gre - v vodi se razvijajo mikroorganizmi in tu se narave ne da prelisičiti). Pri zajemanju maske je zato potrebno paziti, da v embalažo ne vnesete vode, saj s tem močno skrajšate rok uporabe (iz več mesecev na le nekaj dni).

Je, z izjemo izdelka SUMMER JAM, ki vsebuje naravni čebelji vosek. Vse ostale sestavine Miss Alice izdelkov so izključno rastlinskega izvora.

Ne samo, da je testiranje na živalih prepovedano, je tudi povsem nepotrebno in neetično.

Sestavine so kupljene pri dobaviteljih v Evropski uniji. Imajo vso potrebno dokumentacijo in teste, ki jih zahteva zakonodaja EU. Za najboljšo kakovost sestavin skrbi Milnica.si, najbolj prijazen slovenski dobavitelj sestavin za naravno kozmetiko.

So. Vse uporabljene sestavine so namenjene kozmetični uporabi in skrbno hranjene. Ne uporabljamo nobenih dražilnih sestavin ali drugih spojin, ki jih koža ne prenaša najbolje.

Nekateri izdelki so formulirani tako, da ne potrebujejo konzervansa - so brez vode. V izdelkih, ki vsebujejo vodo, pa je uporaba konzervansa obvezna. V teh uporabljamo konzervans rastlinskega izvora, ki se ga uporablja tudi pri certificiranih organskih oziroma ekoloških izdelkih.

Vsa masla in olja so rastlinskega izvora in hladno stiskana. Ne uporabljamo mineralnih olj (paraben ipd.).

Sestavine, uporabljene v kozmetiki Miss Alice, imajo varnostne in analizne liste. Prav tako imajo sestavine iz ekološke (organic) pridelave tudi ustrezni ekološki oz. organic certifikat (Soil Association, Ecocert).