Karitejevo maslo – superhrana za zimsko nego kože

Karitejevo maslo superhrana za zimsko nego kože

Le katera ženska še ni slišala za karitejevo maslo! Z razlogom je eno najbolj priljubljenih naravnih masel za nego naše kože – jaz se mu pozimi ne odpovem (no ja, tudi poleti nikoli ni daleč … ).

Ker sem takšna ljubiteljica kariteja in ker ima resnično čudovite učinke na kožo, je v negovalni kremi Miss Alice HELLO, SKIN! karitejevo maslo glavna sestavina – uporabili smo organski, nerafiniran karite najvišje kakovosti. Poglejmo na hitro, zakaj sta karite in koža takšna prijatelja!

Eno je zaščita …

V letnem času, ko nas zunaj napada mrzel zimski zrak, v notranjih prostorih pa je zaradi ogrevanja zelo suh, je zaščita kože pred izsušitvijo verjetno najboljša stvar, ki jo lahko naredimo zanjo. Maslo naredi zaščitni sloj, ki pomaga zadrževati vlago v koži in na ta način učinkovito preprečuje izsušitev.

Karitejevo maslo lahko uporabljajo tudi nosečnice, saj je odlično pri preprečevanju strij.

Kože ne ščitimo le pred vetrom in strijami, temveč tudi pred prezgodnjim staranjem. Veliko je v genih, veliko pa lahko zanjo naredimo tudi same. Karite je dober naravni vir vitaminov in minderalov ter katehinov, provitamina, alantoina in fitosterolov … besede, ki jih sicer ne uporabljamo ravno vsak dan, ampak važno, da nas zaščitijo pred prostimi radikali. Ti so pomemben povzročitelj prezgodnjega staranja kože. S karitejem bo vaša koža nahranjena in tudi na videz bolj zdrava in sijoča.

… drugo pa regeneracija vaše kože

Naša koža se stalno obnavlja – vsi vemo, kako to izgleda pri presuhi koži. Pri tem ji lahko pomagamo in poskrbimo, da je mehka, prožna in lepega videza.

Karitejevo maslo učinkovito obnavlja razpokano in dehidrirano kožo ter ji vrača mehkobo – verjetno je po tem učinku celo najbolj znano! Karitejevo maslo pomaga tudi pomiriti srbečo in razdraženo kožo, zato je primerno tudi za občutljivo, k alergijam nagnjeno kožo.

Naravna nega pomeni zaupanje v moč narave

Karite maslo je gotovo eden od temeljev nege kože. V HELLO, SKIN! kremah smo organski karite skombinirali še z nekaj dragocenimi naravnimi učinkovinami, ki skupaj na povsem naraven način zaščitijo in regenerirajo kožo.

Mati narava zagotovo najbolje ve, kaj je dobro za nas. Jaz ji vsekakor verjamem 🙂

Špela Ceglar
Špela Ceglar

Ljubiteljica kakovostne naravne kozmetike in ustanoviteljica Miss Alice lovemade cosmetics.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja